Стопкадър Фейсбук, Бойко БорисовЛидерът на ГЕРБ прикова вниманието върху себе си с

...
Стопкадър Фейсбук, Бойко БорисовЛидерът на ГЕРБ прикова вниманието върху себе си с
Коментари Харесай

Борисов: Ние зор за хартиена бюлетина нямаме

Стопкадър Facebook, Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ прикова вниманието върху себе си с това, което сподели.

Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не постанова подобен драматизъм, заяви лидерът на ГЕРБ на ексклузивен брифинг в централата на партията

" Някои се пробват да ни привързват към хартиената коалиция в Народно събрание. Ние победихме за следващ път с техния Изборен кодекс и техните машини за гласоподаване, и техния вътрешен министър. Пороците на машините, подозренията в тях от страна на всички партии, са ясни. "

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в централата на партията, съобщи БГНЕС.

“Ние напън за хартиена бюлетина нямаме. Ние желаеме правдивост и почтеност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не постанова подобен драматизъм ”, сподели още водачът на ГЕРБ.

“Общественият съвет освен че не би трябвало да бъде закрит, а в противен случай - удвоете го ”, прикани Борисов. “Нека разногласието да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този публичен съвет, с цел да има оптималната бистрота, и опция на хората, които имат вяра в Неправителствени организации, а не в ЦИК, да са сигурни ”, добави той и прикани за диалози с “Демократична България ”, като ги дефинира като “системна партия ”. “Предлагам да говорите с сътрудниците доста рационално да извършите всичко допустимо да гарантирате 100% честността на тези машини. От през вчерашния ден тематиката за машинното гласоподаване се подвигна в Щатите, и настроенията също са 50/50 ”, прикани още той.

“Попитайте и Христо Иванов дали дава гаранция за машините, в случай че дава - да го потвърди. Нямаме мотив нито един път да ни вкарват в тази хартиена коалиция. Ние сме дали обещание и на нашите гласоподаватели да могат да гласоподават с хартия, тъй че дано не ни причисляват ”, добави Борисов.

" В никакъв случай колаборация с партиите на статуквото, ние би трябвало ясно да се определим, че сме част от реформистките сили ", добави и Томислав Дончев.

Припомняме, че на среднощно съвещание парламентарната правната комисия реши на второ четене да върне хартиените бюлетини, да се броят разписките от машините като различен тип бюлетини, без устройствата към този момент да запаметяват вота, да се закрие публичния съвет към ЦИК и да се вкара предел от най-малко 100 заявки за откриване на секция за гласоподаване в чужбина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР